Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Pixabay Elektronikproduktion | 09 februari 2018

Kinesiska Dongfeng investerar 70 miljoner i Trollhättan

En av Kinas största fordonstillverkare, Dongfeng, investerar cirka 70 miljoner kronor i sitt dotterbolag T-Engineering i Trollhättan.
Utanför Kina är T-Engineering det enda helägda dotterbolaget till Dongfeng, en fordonstillverkare med cirka 190’000 anställda. T-Engineering är baserat i Trollhättan och bildades efter att Saab Automotive gick i konkurs, precis som Nevs. T-Engineering utvecklar bland annat elektronik i bilar och har cirka 100 anställda, med planer att växa med ytterligare 20 under året, enligt P4 Jönköping.

De 70 miljoner kronorna som Dongfeng nu investerar i T-Engineering ska bland annat gå till verkstad och laboratorium.

– Alla de pengarna kommer direkt från Kina. Dels betyder det att vi får en fantastiskt möjlighet att kunna testa en hel del saker i våra egna labb och dels blir det ett sätt för Dongfeng att sätta ner foten. Att Dongfeng visar att vi är här för att stanna och fortsätta att arbeta i Trollhättan och växa i Västsverige, säger Klas Lundgren, vd för T-Engineering, till Ekot.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1