Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Silex Microsystems Komponenter | 09 februari 2018

Silex Microsystems växer med fabrik i Kina

Den svenska MEMS-tillverkaren, Silex Microsystems, som har huvudkontor och fabriker i JÀrfÀlla, befinner sig i en expansiv fas och Àr mitt uppe i byggandet av en ny fabrik i Peking, Kina.
I en platsannons frÄn företaget gÄr det att lÀsa att Silex just nu bygger en ny volymproduktionsanlÀggning i Peking, och att man pÄ grund av detta nu söker 10 ingenjörer som kommer utbildas till att axla en central roll i interfacet mot huvudfabriken i Sverige.

Silex Àr, trots sin storlek pÄ cirka 130 anstÀllda och med en omsÀttning pÄ ungefÀr 350 miljoner kronor, nÄgot av en doldis. Företaget Àr ett sÄ kallat renodlat MEMS foundry och de produkter som företaget levererar idag hittas bland annat anvÀnds i mobiltelefoner, datorer, fordon och medicinsk utrustning.

För expansionen till Kina söker nu Silex ingenjörer, som efter ett första Ă„r pĂ„ Silex i JĂ€rfĂ€lla, kommer att vara stationerade i Peking. VĂ€l dĂ€r kommer uppgiften – under en tvĂ„Ă„rsperiod – vara att sĂ€tta upp en fungerande tillverkningsprocess tillsammans med lokalt rekryterade ingenjörer.

Evertiq har utan framgÄng sökt Silex för en kommentar om bygget av den nya fabriken.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-2