Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Northvolt Elektronikproduktion | 13 februari 2018

EU stödjer Northvolts batterifabrik med 520 miljoner

Styrelsen i Europeiska investeringsbanken (EIB) har godkÀnt en lÄneansökan frÄn Northvolt AB. 52,5 miljoner euro ska betalas ut av EU:s InnovFin till Northvolts batteriprojekt.
Det Àr EU:s finansiering för innovatörers energidemonstrationsprojekt, InnovFin, som ska lÄna ut de drygt 520 miljonerna till Northvolt. Parterna slutför förhandlingarna och efter underskrift kommer Northvolt att börja bygga sin demonstrationslina i VÀsterÄs under de nÀrmsta mÄnaderna.

– Europa gĂ„r snabbt mot elektrifiering. Northvolts mĂ„l Ă€r att bygga vĂ€rldens grönaste batteri för att möjliggöra övergĂ„ngen. Med stöd frĂ„n Europeiska investeringsbanken och Europeiska Unionen Ă€r vi nu ett steg nĂ€rmare inrĂ€ttandet av en konkurrenskraftig europeisk vĂ€rdekedja för tillverkning av batterier, sĂ€ger Peter Carlsson, vd för Northvolt, i ett pressmeddelande.

AnlÀggningen som Northvolt nu har fÄtt fullt finansiellt stöd för kommer att bestÄ av en forsknings- och utvecklingsanlÀggning och totalt kommer verksamheten i VÀsterÄs att hysa mellan 300-400 personer.

– Banken uppfyller ett av dess huvudsakliga syften genom att stödja denna typ av forskning och utveckling i Europa. Med den vĂ€xande rörelsen av ren energi och elektrisk rörlighet blir batterier allt viktigare. Europa ligger för nĂ€rvarande efter nĂ€r det gĂ€ller batteriproduktion och detta mycket innovativa och strategiska projekt förtjĂ€nar europeiskt stöd för att fylla det gapet, sĂ€ger Ambroise Fayolle, vice president för EIB, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2