Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© schneider_electric Elektronikproduktion | 13 februari 2018

Schneider Electric investerar i svenskt automationsföretag

Plejd utvecklar produkter och tjÀnster för smart belysning och hemautomation. Ny industriell storÀgare i företaget blir Plejd, som kommer att inneha 15 procent av aktiekapitalet.
– Vi Ă€r vĂ€ldigt glada över vĂ„rt nya starka partnerskap med Plejd. Plejds produkter har fĂ„tt ett vĂ€ldigt bra mottagande av marknaden det senaste Ă„ret med god försĂ€ljning och utmaningar att tillverka i takt med efterfrĂ„gan. Vi bedömer att Plejds teknik har goda förutsĂ€ttningar inom sĂ„vĂ€l smart belysning som för andra produktomrĂ„den och samarbetet Ă€r helt i linje med vĂ„r R6D- och tillvĂ€xtstrategi i Sverige, sĂ€ger Thomas TrĂ€ger, vd för Schneider Electric Sverige, i ett pressmeddelande.

Plejd gÄr in i nÀsta tillvÀxtfas och ett beslut om en riktad nyemission förvÀntas tas i slutet av mars. Efter det kommer Schneider att inneha 15 procent och kommer Àven att ta plats i Plejds styrelse. BÄde Plejd och Schneider menar att samarbetet kommer att föra med sig kommersiella synergier och samtal om hur de ska kunna samarbeta har förts sedan hösten 2017.

– Vi ser stora fördelar med Schneider Electrics marknadsledande position med global rĂ€ckvidd och omfattande distributionskapacitet. Schneider Electric har en synnerligen stark position inom den nordiska professionella marknaden för energihantering och automation, vilket Ă€r den marknad vi verkar pĂ„, sĂ€ger Babak Esfahani, vd för Plejd AB, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1