Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Porsche Elektronikproduktion | 13 februari 2018

Porsche investerar 60 miljarder i e-mobilitet

Till Är 2022 ska sportbilstillverkaren investera mer Àn 60 miljarder kronor i e-mobilitet, med fokus pÄ plug-in hybrider och rena elbilar.
– Vi fördubblar vĂ„ra utgifter för elektromobilitet frĂ„n cirka tre miljarder euro till mer Ă€n sex miljarder euro. JĂ€mte utvecklingen av vĂ„ra modeller med förbrĂ€nningsmotorer sĂ€tter vi en viktig kurs för framtiden med detta beslut, sĂ€ger Oliver Blume, styrelseordförande i Porsche AG, i ett pressmeddelande.

Av de tre miljarderna euro (cirka 30 miljarder kronor) som Porsche har ökat budgeten med kommer cirka 500 miljoner euro att anvÀndas för utveckling av Mission E-varianter och derivat, cirka en miljard euro kommer att gÄ till elektrifiering och hybridisering av det befintliga produktsortimentet, cirka 700 miljoner euro kommer att gÄ till ny teknik, laddningsinfrastruktur och smart mobilitet och flera hundra miljoner euro kommer att gÄ till expansion av anlÀggningar.

PÄ Porsches huvudkontor i Stuttgart byggs för nÀrvarande en ny paint shop, ett monteringsomrÄde och en transportbrygga för de mÄlade fordonskropparna och drivenheterna. Den befintliga motoranlÀggningen expanderas och investeringar i utvecklingscentret i Weissach Àr planerade.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 22:05 V11.10.12-1