Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© mailthepic dreamstime.com Elektronikproduktion | 19 februari 2018

Avnet investerar i sin europeiska verksamhet

För att stödja fortsatt tillvÀxt pÄ den europeiska marknaden för elektroniska komponenter planerar Avnet att investera i sin europeiska logistikverksamhet samt utöka sitt distributionscenter i Tongeren, Belgien.
Företaget menar att den planerade expansionen kommer göra det möjligt att hantera en del av sin halvledarverksamhet frÄn Belgien. Med avyttringen av affÀrsomrÄdet Technology Solutions öppnades en betydande mÀngd lagerkapacitet upp för att tas i bruk pÄ Avnets distributionscenter i Tongeren. Den ytan kommer nu att anvÀndas för komponentlogistik. Den planerade moderniseringen av centret ska vara klar senare under 2018 och halvledarinventeringen vid Poing kommer dÄ att flyttas till Tongeren.

– Under de senaste Ă„ren har vi upplevt en betydande tillvĂ€xt i halvledarförsĂ€ljningen och Ă€nnu mer i volym, sĂ€ger Slobodan Puljarevic, vd för EBV Elektronik, i ett pressmeddelande.

– Alla branschsegment, drivna av internetanslutning, har en stor aptit för mer elektronik och fler halvledarkomponenter, oavsett om det Ă€r komplexa enheter eller standardkomponenter. VĂ„r expansion av logistikkapaciteten kommer att ta hĂ€nsyn till efterfrĂ„gan som genereras av IoT, sĂ€ger Mario Orlandi, President för Avnet Silica, i ett pressmeddelande.

Avnets distributionscenter i Poing kommer att fortsÀtta vara i drift, Avnet har planer pÄ att fullt utnyttja dess kapacitet och lagrings- och schemalÀggningsteknik.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2