Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© bosch Elektronikproduktion | 01 mars 2018

Bosch väljer bort egen tillverkning av battericeller

Bosch strÀvar efter att leda massmarknaden för elektromobilitet och har valt att outsourca tillverkningen av battericeller i stÀllet för att tillverka sjÀlv.
Bolaget kommer att fortsÀtta att köpa in de celler som behövs för att tillverka batterisystem, elmotorer och kraftelektronik. Anledningen till att inte sjÀlv stÄ för tillverkningen Àr ekonomiska skÀl.

Investeringskostnaderna i att gÄ in pÄ batterimarknaden skulle bli cirka 20 miljarder euro (drygt 201 miljarder kronor), med ytterligare miljarder som skulle behöva lÀggas pÄ inköp av material. Riskerna blev för stora och chanserna för vinst för smÄ, och Bosch bestÀmde sig för att inte tillverka egna batterier.

– För Bosch Ă€r det viktigt att ha en teknisk förstĂ„else för celler. Vi behöver inte tillverka dem sjĂ€lva, sĂ€ger Rolf Bulander, ledamot i styrelsen för Robert Bosch GmbH och ordförande för affĂ€rsomrĂ„det Mobility Solution, i ett pressmeddelande.

Förutom meddelandet att bolaget inte ska upprÀtta en Gigafactory, informerade bolaget Àven att de ska sÀlja av sitt dotterföretag Seeo. Företaget utvecklar batterier med fast elektrolyt.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2