Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© EB Elektronikproduktion | 02 mars 2018

TomTom och Elektrobit i samarbete om autonom körning

TomTom och Elektrobit kommer att samarbete för att demonstrera ett Electronic Horizon-system som Àr utvecklat för förarassistansfunktioner och autonoma fordon.
Det nya systemet av TomTom och Elektrobit kombinerar TomTom Autostream, ett Cloud-to-Car-kartleveranssystem som tar ner den senaste kartdatan frÄn TomTom Cloud till fordonet, och Elektrobit EB Robinos Predictor, en Electronic Horizon-lösning för fordon som anvÀnder kartdatan för att ge exakt och aktuell information om vÀgen.

– VĂ„rt samarbete med Elektrobit tillĂ„ter oss att driva automatiska körfunktioner med den senaste HD-kartan, samtidigt som komplexiteten och tiden till marknad för vĂ„ra kunder minskar, sĂ€ger Willem Strijbosch, chef för TomToms Autonomous Driving, i ett pressmeddelande.

Samarbetet kommer att kombinera företagens tvÄ produkter för att skapa en demonstrations-, utvÀrderings- och utvecklingsplattform för fordonsmarknaden.

– NĂ€r det gĂ€ller automatiserad körning Ă€r pĂ„litligheten avgörande. Vi Ă€r glada över att tillsammans med vĂ„r lĂ„ngtidspartner, TomTom, arbeta för att leverera en toppmodern lösning som gör det möjligt för biltillverkare att utrusta sina fordon med mer exakta automatiska körsystem genom att utnyttja mycket precisa kartor, sĂ€ger Martin Schleicher, vice vd för Elektrobit, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2