Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Electrolux Elektronikproduktion | 02 mars 2018

Electrolux pausar miljardinvestering i USA

Donald Trump vill införa en amerikansk tullavgift för importerat stÄl och aluminium, nÄgot som har fÄtt vitvarujÀtten Electrolux att lÀgga sin miljardinvestering pÄ is.
Electrolux hade planerat att investera 250 miljoner dollar (drygt 2 miljarder kronor) pÄ att utveckla och modernisera en av produktionsanlÀggningarna som bolaget har i USA. Nu vÀljer Electrolux i stÀllet att pausa investeringen efter den amerikanska presidentens uttalande, skriver SVT Nyheter.

– Anledningen Ă€r att det kan fĂ„ en negativ effekt pĂ„ konkurrenskraften för verksamheten i USA och dĂ„ mĂ„ste vi utvĂ€rdera det mer innan vi bestĂ€mmer oss för hur vi gĂ„r vidare, sĂ€ger Electroluxs presschef Daniel Frykholm till SVT Nyheter.

– Den generella bedömningen Ă€r att sĂ„dana hĂ€r tullar skulle ha en negativ inverkan pĂ„ marknaden.
Enligt Daniel Frykholm kommer Electrolux inte att beröras direkt av tullavgifterna dÄ stÄlet som köps till Electrolux verksamhet görs innanför USA:s grÀnser, inte utanför. Om avgifterna dÀremot innebÀr att priset pÄ stÄl i USA höjs sÄ kommer Electrolux att pÄverkas.

– Det hĂ€r Ă€r ett tydligt besked frĂ„n oss att vi tror att en tullavgift Ă€r dĂ„ligt för industrin i Nordamerika och för hela branschen. Vi som företag Ă€r generellt för fri handel, och vi tror att en tullavgift kan fĂ„ vĂ€ldigt negativa konsekvenser för den, sĂ€ger Daniel Frykholm till SVT Nyheter.

Med risk att inte tjÀna tillrÀckligt mycket pÄ sin tilltÀnkta investering pausas dÀrför den.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2