Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© GapWaves Elektronikproduktion | 05 mars 2018

MobilityXlab i studie med GapWaves kring bilradar

Autoliv, CEVT, Ericsson, Volvo Car Group, Volvo Group och Zenuitys innovationslabb MobilityXlab har inlett en förstudie med Gapwaves angÄende antenner för bilradar.
GapWaves etablerades 2011 och kommer frÄn forskning vid Chalmers Tekniska Högskola. Företaget designar, tillverkar och sÀljer vÄgledare och antennprodukter baserade pÄ gapvÄgledarteknologi, och syftet med studien de just ingÄtt med MobilityXlab Àr att förstÄ krav och möjligheter med en gapvÄgledarbaserad antennlösning för bilradar.

Studien berÀknas pÄgÄ under cirka en mÄnad för att sedan utvÀrderas huruvida vidare utveckling kommer att tas eller inte. Ambitionen efter förstudien Àr att utveckla en bilradarprototyp för tester och verifiering i verklig miljö.

– Vi Ă€r mycket glada för samarbetet och pĂ„ det sĂ€tt som diskussionerna förts och vi Ă€r övertygade om att vĂ„r teknologi kan göra stor skillnad inom bilradar. Vi ser detta som en milstolpe och ett första steg mot att ta fram en bilradar baserad pĂ„ gapvĂ„gledarteknologi, sĂ€ger Lars-Inge Sjöqvist, vd för GapWaves, i ett pressmeddelande.

I samband med förstudien har en avsiktsförklaring om vidare samarbete mellan partnerna tecknats med ambitionen att tillsammans ta fram prototypen för testerna i verklig miljö.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2