Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Nissan DeNA Elektronikproduktion | 05 mars 2018

Nissan startar fälttest av robottaxi i Japan

Med start i dag, 5 mars, testar Nissan och Dena sitt koncept Easy Ride, en mobilitetstjänst för resenärer som vill åka i ett robotstyrt fordon.
Fälttestet kommer att köras i Minatomirai-distriktet Yokohama och resenärer kommer kunna resa i fordon utrustade med autonom körteknik längs en bestämd rutt om 4,5 kilometer. Rutten går mellan Nissans globala huvudkontor och köpcentret Yokohama World Posters.

Utöver fjärrövervakningscentret som Nissan och Dena har inrättat för att ha maximal säkerhet och kontroll över testerna, kan resenärerna även kommunicera med en app i bilen som kan tipsa om bland annat destinationer som kan locka resenärerna. En display visar upp drygt 500 rekommenderade platser av intresse och händelser i närheten.

Nissan och Dena börjar med att testa Easy Drive i en begränsad miljö men har som plan att introducera en full service i början av 2020.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-17 15:35 V10.9.3-2