Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Saab Elektronikproduktion | 08 mars 2018

Saab levererar uppdaterat system till australiska ubåtar

Saab har tecknat ett kontrakt med ASC om att leverera ett uppdaterat fartygsledningssystem till fyra av den australiska flottans ubÄtar, vÀrt 150 miljoner kronor.
ASC Àr den australiska huvudentreprenören för plattformarna i Collins-klassen, den klass som de fyra ubÄtarna som Saab ska uppdatera tillhör.

Systemet som Saab ska leverera Àr ett uppdaterat ISCMMS-system (Integrated Ship Control Management and Monitoring System) och Àr till för hantering av bÄtens framdrivning, manövrering, kraftgenerering och övriga funktioner. Leveransen omfattar uppdaterad maskinvara och reservdelar.

– Saab Australia har arbetat med att utveckla konstruktionen, programvaran och maskinvaran för det uppdaterade ISCMMS-systemet under det första skedet av projektet, och efter det framgĂ„ngsrika arbetet införs nu systemet enligt kontraktet för de Ă„terstĂ„ende ubĂ„tarna i flottan. Saabs design- och produktionsarbete har genomförts i Australien av mer Ă€n 50 personer frĂ„n Saab och lokala underleverantörer, sĂ€ger Andy Keough, vd för Saab Australia, i ett pressmeddelande.

Saab Australia Àr Australiens ledande företag inom systemintegration och har levererat operativa system och support till den australiska flottan i mer Àn 30 Är. Det nya kontraktet Àr vÀrt 24,4 miljoner australiska dollar, drygt 150 miljoner kronor.

– Vi ser fram mot ett nĂ€ra samarbete med Saab under utförandet av den sista fasen i det hĂ€r omfattande uppgraderingsprogrammet. Projektet demonstrerar den höga andelen lokala industrier och det omfattande lokala samarbetet under arbetet med att upprĂ€tthĂ„lla Australiens sjĂ€lvstĂ€ndiga ubĂ„tsförmĂ„ga, ubĂ„tarna i Collins-klassen, sĂ€ger Stuart Whiley, VD för ASC, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1