Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Atlas Copco Elektronikproduktion | 09 mars 2018

Atlas Copco inviger utökat innovationscenter i Tyskland

I Atlas Copcos nya center i Bretten, Tysklans kan kunder frÄn fordonsindustrin och annan industri utveckla och testa olika monteringslösningar.
Den tyska anlÀggningen Àr ett av tio innovationscenter runt om i vÀrlden. Atlas Copcos expansion av Bretten-anlÀggningen ökar bolagets antal möjliga projekt som kan testas, frÄn cirka 250 till 500 per Är. Den utökade ytan var nödvÀndig för att kunna utbilda kunder och anstÀllda, samt för att fÄ ett nytt logistiksystem och mer kontorsyta för medarbetarna.

– Innovationscentret ger oss en ökad kapacitet för innovation och att skapa lösningar tillsammans med vĂ„ra kunder, sĂ€ger Henrik Elmin, chef för affĂ€rsomrĂ„det Industriteknik, i ett pressmeddelande.

Nya monteringsmetoder anvÀnds allt mer av till exempel fordonsindustrin som vill anvÀnda lÀttare material som aluminium istÀllet för stÄl för att göra fordonen mer brÀnslesnÄla. Traditionell svetsning fungerar sÀmre med de lÀttare materialen, vilket öppnar upp för alternativa teknologier inom montering.

Över 400 anstĂ€llda kommer att arbeta i centret som framförallt kommer att serva central- och sydvĂ€stra Europa. Drygt 6,8 miljoner euro (70 miljoner kronor) har investerats i centret.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2