Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© scanrail dreamstime.com Elektronikproduktion | 12 mars 2018

Europeiska företag vill utveckla framtidens batteri

Batteritillverkaren Saft, ett före detta Oskarshamnsföretag, vill tillsammans med europeiska partners starta ett program för forskning och utveckling av nÀsta generations batterier.
Batterierna som programmet ska utveckla, forska och industrialisera Àr batterier med fokus pÄ avancerad högdensitets Li-ion och Sold State-teknik. Programmet ska behandla alla marknadssegment, sÄsom elektromobilitet, energilagring och specialindustrier.

– Saft har 100 Ă„rs erfarenhet av forskning, utveckling och tillverkning av högpresterande industriella celler och batterier, inklusive över 25 Ă„r av litiumjon. Programmet fokuserar pĂ„ framtidens batteriteknik, och nĂ€r utvecklingen av sĂ„dan solid state-teknik uppnĂ„s framgĂ„ngsrikt kommer innovativa industrialiseringsprocesser med skalbara 1 GWh-tillverkningsblock att börja. Batterier Ă€r kĂ€rnan i den nuvarande tekniska revolutionen. Deras utveckling och produktion spelar en strategisk roll i den pĂ„gĂ„ende övergĂ„ngen till ren rörlighet och rena energisystem, sĂ€ger Ghislain Lescuyer, vd för Saft, i ett pressmeddelande.

De nya batterierna ska ge prestanda-, kostnads- och sÀkerhetsfördelar jÀmfört med dagens litiumjonprodukter. Batterierna planeras att utformas tillsammans med materialleverantörer och ska uppfylla normerna för hÄllbar utveckling.

För att Saft och dess partners ska kunna genomföra sitt program kommer de att behöva lÀmplig finansiering frÄn europeiska och nationella myndigheter.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2