Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Pixabay Elektronikproduktion | 13 mars 2018

Terma och SA startar testcenter för F-35 i Danmark

Med en ökad nÀrvaro av flygplanet F-35 i Europa ökar behovet av regionalt underhÄll, nÄgot som Terma och Scandinavian Avionics nu ska rÄda bot pÄ med Avionics Test Center Denmark.
Försvarsföretaget Terma utvecklar, designar och tillverkar elektroniska komponenter och programvara till kunder inom den internationella försvarsmarknaden. Företaget Àr Àven vÀl involverat i konstruktionen och tillverkningen av kompositstrukturer och elektroniska komponenter för F-35.

Tillsammans med Scandinavian Avionics (SA), som har stor erfarenhet inom underhÄll, reparation och övervakning (MRO) av komponenter för bÄde civila och militÀra flygplan och helikoptrar, ska de dÀrför starta ett testcenter i Danmark för att tillgodose de behov som finns inom regionalt underhÄll för flygplanet F-35.

– För att ge bĂ€sta vĂ€rde till F-35-programmet, beslöt sig Terma och Scandinavian Avionics för att bilda ett team och forma Avionics Test Center Denmark. Vi strĂ€var bĂ„da efter att förbĂ€ttra och öka vĂ„ra MRO-förmĂ„gor mot F-35-programmet med sĂ€rskild inriktning pĂ„ test och reparation av F-35 flygelektronik, sĂ€ger Jens MaalĂže, vd och koncernchef för Terma, i ett pressmeddelande.

– Vi har ocksĂ„ för avsikt att utnyttja vĂ„ra kunskaper för andra MRO-möjligheter som EH-101 helikoptern, UH-60R Seahawk och C-130. Vidare samtycker vi till att utforska, identifiera och diskutera specifika omrĂ„den av gemensamma intressen, projekt och samarbetsinsatser som tjĂ€nar vĂ„ra gemensamma affĂ€rer och strategiska intressen, sĂ€ger Michael Truelsen, vd för Scandinavian Avionics, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1