Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© scanrail dreamstime.com Elektronikproduktion | 14 mars 2018

Saft producerar batterier till Qatars framtidstunnelbana

Batteritillverkaren Saft har tecknat tvÄ stora kontrakt med företagen Borri och Kinki Sharyo för att bidra till Qatars tunnelbanestationer och tunnelbanetÄg.
Qatar förbereder sig pĂ„ att bli framtidens turistmĂ„l med att Ă„ta sig en transportrevolution. Med strategin ”Qatar National Vision 2030” ska Qatar förbĂ€ttra livskvaliteten för sina invĂ„nare och turister, bland annat genom etableringen av den nya automatiserade, förarlösa tunnelbanan.

För tunnelbanestationerna levererar Saft över 140’000 underhĂ„llsfria Uptimax-battericeller till Borri. De kommer att stödja kritiska delsystem, automatiserad biljettuppsamling, plattformsskĂ€rmar och tunnelventilation. Om huvudströmmen skulle sluta fungera kommer batterierna Ă€ven att ge upp till 8 timmars reservkraft till CCTV, nödbelysning och brandbekĂ€mpningsutrustning.

Saft levererar Àven kompletta plug-and-play-batterisystem till Kinki Sharyo för 75 uppsÀttningar av förarlösa tunnelbanetÄg med tre vagnar.

Batterisystemen kommer att tillverkas i Safts fabriker i Sverige och Frankrike. Leveranserna har redan börjat och Àr planerade att slutföras 2019. MRX-batterierna kommer att ge reservkraft i upp till 60 minuter för att stödja nödbelysning, luftkonditionering, dörroperation och kommunikationssystem om huvudströmförsörjningen skulle fallera.

Sammanlagt kommer batterierna frÄn Saft att monteras i 37 tunnelbanestationer och ombord pÄ tÄgen för att ge 100 miljoner amperetimmar av reservkapacitet för tre tunnelbanelinjer, som tÀcker ett totalt avstÄnd pÄ 76 kilometer.

Batterisystemen kommer att tillverkas i Safts fabriker i Sverige och Frankrike. Leveranserna har redan börjat och Àr planerade att slutföras 2019.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2