Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© volvo Elektronikproduktion | 14 mars 2018

Volvo Bussar får order om 90 elbussar till Bryssel

Bryssel har bestÀllt 90 hybridbussar frÄn Volvo Bussar, de flesta med leverans och insÀttning i trafik redan i Är.
De 90 bussarna Àr av modellen Volvo 7900 Hybrid och har bestÀllts av STIB-MIVB, som ansvarar för kollektivtrafiken i Bryssel. I affÀren ingÄr Àven service och underhÄll som kommer att skötas av Volvo Lastvagnars center i Bryssel.

BestĂ€llningen frĂ„n Bryssel innebĂ€r att Volvo Bussar nu har sĂ„lt fler Ă€n 4’000 elektrifierade bussar till kunder runt om i vĂ€rlden.

– Belgien fortsĂ€tter att gĂ„ i tĂ€ten för en renare och tystare stadstrafik. Det Ă€r bara ett Ă„r sedan vi fick en lika stor order pĂ„ elektrifierade bussar frĂ„n operatören TEC till de belgiska stĂ€derna Charleroi och Namur. Nu vĂ€ljer Ă€ven Bryssel vĂ„r teknik. Det Ă€r en viktig framgĂ„ng som innebĂ€r att vi nu sĂ„lt över 4000 elektrifierade bussar totalt, sĂ€ger HĂ„kan Agnevall, vd för Volvo Bussar, i ett pressmeddelande.

MÄlet för Bryssel Àr att hela fordonsflottan ska vara elektrifierad senast 2030. Totalt har Volvo sÄlt 90 hybrider och 101 laddhybrider till Belgien. Bryssel har bestÀllt 90 hybridbussar frÄn Volvo Bussar, de flesta med leverans och insÀttning i trafik redan i Är.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1