Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Electrolux Elektronikproduktion | 14 mars 2018

Electrolux strafftull om 70 miljoner dollar fastställs

Den preliminÀra tullsatsen om 72,41 procent pÄ tvÀttmaskiner frÄn Mexiko meddelades i november 2017 av USA:s handelsdepartement, och har nu slagits fast.
Electrolux tvÀttmaskiner som importerades till USA frÄn Mexiko mellan februari 2016 och januari 2017 ÄlÀggs med en tullsats om 72,49 procent, meddelar Department of Commerce (DOC).

Electrolux sjÀlva menar att DOC felaktigt Äberopar att Electrolux inte skulle ha lÀmnat in uppgifter till departementet i rÀtt tid. Vidare menar Electrolux att DOC:s beslut saknar juridisk grund dÄ DOC varken delgett Electrolux relevanta dokument eller information om den tidsram som ska gÀlla för inlÀmnande av uppgifterna, vilket strider mot sÄvÀl föreskrifterna i WTO:s antidumpningsavtal som DOC:s egna interna riktlinjer.

Electrolux kommer att överklaga DOC:s beslut, som om tullsatsen inte sÀnks i överklagandeprocessen kan leda till en engÄngskostnad pÄ upp till 70 miljoner dollar (577 miljoner kronor, dagens kurs). Electrolux anser dock att bolaget har mycket starka grunder för sitt överklagande och kommer i nulÀget inte att redovisa nÄgon reserv för den potentiella kostnaden.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 09:52 V11.10.13-2