Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Tobii Komponenter | 15 mars 2018

Tobii och Qualcomm i samarbete kring eyetracking för VR

Tobii offentliggör ett samarbete med Qualcomm Technologies. Inc. för att göra eyetracking tillgÀngligt för mobila headsets för virtual reality och augmented reality.
Som ett resultat av samarbetet tar Tobii och Qualcomm fram en komplett referensdesign och ett utvecklingskit för Qualcomm Snapdragon 845 Mobile VR Platform, som inkluderar Tobiis EyeCore eyetracking-algoritmer och hÄrdvarudesign. Tobii kommer, baserat pÄ denna referensdesign, att licensiera sin eyetracking-teknologi direkt till tillverkare av headsets och samarbeta med dem kring den optiska lösningen.

– Ett stadigt ökande intresse för mobila VR-headsets, tillsammans med Qualcomms mycket starka position inom segmentet, stĂ€rker ytterligare vĂ„r tro pĂ„ potentialen för Tobii inom detta omrĂ„de. Eyetracking möjliggör för tillverkarna att bygga smartare och mer kapabla enheter, vilket i sin tur ger anvĂ€ndarna starkare och mer naturliga upplevelser, sĂ€ger Oscar Werner, affĂ€rsomrĂ„deschef för Tobii Tech, i ett pressmeddelande.

Med eyetracking blir VR- och AR-enheter medvetna om var anvÀndaren tittar och kan i realtid projicera högupplöst grafik just dÀr och lÀgre upplöst grafik i periferin. Detta möjliggör anvÀndande av mer högupplösta displayer, effektivare processering, lÀngre batteritid och ökad mobilitet.

– Qualcomm fokuserar pĂ„ att förĂ€ndra hur vi mĂ€nniskor ser pĂ„ och anvĂ€nder mobila teknologier. Att lĂ€gga till stöd för eyetracking i vĂ„rt Snapdragon 845 utvecklingskit för VR Ă€r fundamentalt för att hjĂ€lpa vĂ„ra utvecklare att skapa nya upplevelser dĂ€r blicken Ă€r en del av interaktionen. I förlĂ€ngningen ger det anvĂ€ndarna tillgĂ„ng till bĂ€sta möjliga bildkvalitet och en sĂ„ fĂ€ngslande upplevelse som möjligt, sĂ€ger Hiren Bhinde, Director of Product Management, XR Technologies, Qualcomm Technologies, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1