Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© hanza Elektronikproduktion | 15 mars 2018

Hanza tar över Silvas produktion

Kontraktstillverkaren Hanza Holding AB har tecknat avtal om att ta över Silvas tillverkning i Shenzhen, Kina. AffÀren Àr vÀrd över 100 miljoner kronor.
Efter att Hanza har analyserat Silvas tillverkningsstrategi genomförs en effektivisering av tillverkningen genom att den flyttas till Hanzas tillverkningskluster. Detta sker under andra kvartalet 2018 och innebÀr att verksamheten i Hanzas kluster i Suzhou, Kina expanderar.

– Vi flyttar Silvas tillverkning till vĂ„rt kluster och skapar genast synergieffekter och ökad konkurrenskraft, sĂ€ger Thomas Lindström, Senior Vice President, Head of Business Solutions pĂ„ Hanza, i ett pressmeddelande.

AffÀren, som förvÀntas överstiga ett vÀrde om 100 miljoner kronor under en kommande femÄrsperiod, Àr ett resultat av en sÄ kallad MIG-analys som Hanza gjort för att utvÀrdera Silvas tillverkningsstrategi.

Silva Àr en av marknadsledarna inom utrustning för utomhussport med produkter, bland annat pannlampor och kompasser, som sÀljs för bÄde civilt och militÀrt bruk.

Silvas mÄl Àr att utveckla nya innovativa produkter för att stÀrka sin position pÄ marknaden. För att lyckas med detta pÄ ett strategiskt, lÄngsiktigt sÀtt lÀggs den egna tillverkningen ut pÄ Hanza.

– Vi har med denna affĂ€r skapat mycket bra förutsĂ€ttningar för lönsam tillvĂ€xt. Vi vill fokusera pĂ„ utveckling av produkter, stĂ€rka vĂ„rt varumĂ€rke och vĂ„r distribution pĂ„ nyckelmarknader, Hanza Ă€r experter pĂ„ tillverkning, sĂ€ger Richard JĂ€grud, vd för Silva, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2