Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Kongsberg Elektronikproduktion | 16 mars 2018

Kongsberg tecknar rekordstort miljardavtal i Qatar

Kongsberg har tecknat ett samarbetsavtal i Qatar för lÄngsiktiga teknikutvecklingsprogram inom försvar, sjöfart och digitalisering.
Tillsammans med Barzan Holdings har Kongsberg etablerat ett nytt företag för teknikutvecklingsprogram, BK Systems. Företaget har sitt huvudkontor i Qatar Science Camp med Kongsberg pÄ vd-positionen.

Det första programmet i samband med samarbetet omfattar leverans av kommunikations-, digitaliserings- och tornlösningar för militĂ€ra fordon och har ett potentiellt vĂ€rde om cirka 15 miljarder norska kronor de kommande Ă„tta Ă„ren. Programmet Ă€r det största i Kongsbergs historia och innebĂ€r 15’000 norska arbetskraftsĂ„r samt involverar mer Ă€n 170 norska delleverantörer.

– BK Systems kommer att bli ett viktigt företag för utveckling av teknik och lösningar inom försvars-, digitaliserings- och sjöfartsindustrin i Qatar. InrĂ€ttandet av detta samarbete visar att den norska högteknologiska industrin Ă€r vĂ€rldsledande och efterfrĂ„gad. Vi ser stora möjligheter och potential för norsk industri och teknikutveckling med denna etablering, sĂ€ger Geir HĂ„Ăžy, vd och koncernchef för Kongsberg, i ett pressmeddelande.

Kongsberg ska leverera tornlösningar och digitaliserings- och kommunikationslösningar till 490 pansrade fordon levererade av det franska företaget Nexter. NÀsta steg i processen kommer att vara detaljering och slutliga förhandlingar innan undertecknandet av det slutliga kontraktet för programmet.

– Fordonsprogrammet blir Kongsbergs enskilt största kontrakt nĂ„gonsin och medför betydande norska vĂ€rdeskapande och högteknologiska jobb under mĂ„nga Ă„r framöver, sĂ€ger Geir HĂ„Ăžy i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1