Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© NKT Elektronikproduktion | 16 mars 2018

NKT öppnar utvecklingsavdelning i Berlin

För att komma bort frÄn huvudkontoren och kunna utveckla framtiden pÄ ett sjÀlvstÀndigt sÀtt, placerade NKT sin nya utvecklingsavdelning i Berlin.
– Vi har samlat en liten grupp anstĂ€llda vars uppgift Ă€r att undersöka vad som kan störa vĂ„r marknads- och affĂ€rsmodell. Vi mĂ„ste fokusera pĂ„ vilka affĂ€rsmöjligheter digitalisering skapar för NKT bortom vĂ„ra normala affĂ€rspraxis. DĂ€rför har gruppen ocksĂ„ isolerats frĂ„n Corporate NKT, och den arbetar sjĂ€lvstĂ€ndigt och med ganska fria tyglar, sĂ€ger NKT chefen Michael Lyng till DI Business.

Fyra personer arbetar vid utvecklingsavdelning som sammansattes hösten 2017. Att valet föll pÄ just Berlin nÀr NKT valde etableringsort beror delvis pÄ att staden Àr fysiskt lÄng bort frÄn huvudkontoret i BrÞndby, och delvis pÄ att Berlin Àr kÀnt för att locka till sig digital expertis frÄn mÄnga lÀnder.

– Det Ă€r vanligtvis unga, innovativa mĂ€nniskor som inte alltid arbetar optimalt i en företagskultur som vĂ„r, dĂ€r det finns fler fasta metoder och processer. Samtidigt Ă€r Berlin ett av Europas digitala nav som ger möjlighet att locka högkvalificerade medarbetare med digitala fĂ€rdigheter, sĂ€ger Michael Lyng till DI Business.

– Digitalisering Ă€r svĂ„r att förutsĂ€ga nĂ€r det gĂ€ller kablar. Ström blir nog inte trĂ„dlös, men det Ă€r ingen tvekan om att kabelindustrin kommer att utvecklas i en mer digital riktning. Jag förvĂ€ntar mig att mer intelligens kommer in i kablarna, och att elproduktionen blir mer decentraliserad. VĂ„r uppgift Ă€r att ta reda pĂ„ vilka möjligheter digitalisering skapar för NKT.

Avdelningen i Berlin förvÀntas att vÀxa med Ären, menar Michael Lyng, och förutom att snabbt kunna testa nya idéer och lösningar tittar avdelningen Àven pÄ en grönare marknad.

– Vi ser en spĂ€nnande global marknad dĂ€r vi framförallt ser stora möjligheter i USA, dĂ€r vi just öppnat ett kontor för att komma nĂ€rmare flera intressanta projekt pĂ„ vĂ€gen. I Taiwan ser vi ocksĂ„ en spĂ€nnande utveckling i speciella vindkraftverk, dĂ€r det kan finnas nĂ„gra möjligheter i framtiden, sĂ€ger Michael Lyng.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1