Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© saniphoto dreamstime.com Elektronikproduktion | 21 mars 2018

Obducat i projekt kring produktion av solbiobatteri

Obducat Technologies AB deltar i ett projekt med mÄl att göra verklighet av den första bio-solpanelen med mÄlet att ersÀtta komplexa och ineffektiva solceller.
Projektet har titeln ”Högpresterande kostnadseffektiva fotoelektriska biosuperkondensatorer med reproducerbar tillverkning i industriell skala” och har godkĂ€nts av Kunskapsstiftelsen.

MÄlet med projektet Àr att realisera den allra första bio-solpanelen med mÄlet att ersÀtta komplexa och ineffektiva solceller med enkla och effektiva bio-solcellssystem.

Nuvarande bioelektroniska anordningar baserade pÄ nanostrukturerade elektroder kan inte produceras pÄ ett ÀndamÄlsenligt, lÀttskalbart och reproducerbart sÀtt. Befintlig industriell teknik för nanofabrikation anvÀnds sÀllan i forskningslaboratorier och industriell exponering för biomaterialbaserade komponenter Àr begrÀnsad. I detta projektet kommer nanoimprintlitografi (NIL) att anvÀndas sÄsom en skalbar industriell litografiteknik som reproducerbart och kostnadseffektivt kan göra verklighet av strukturer i nano- och mikrostorlek.

Obducat Technologies kommer att fokusera pÄ biomodifiering av nano- och mikrostrukturerade elektroder och tekniköverföringen till massproduktion med hjÀlp av NIL.

Projektet ska löpa över 3 Är och Àr ett samarbete mellan Malmö Universitet, Kemet Electronics AB och Obducat Technologies AB. Projektets totala budget ligger pÄ 5,9 miljoner kronor.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1