Annons
Annons
© saniphoto dreamstime.com Elektronikproduktion | 21 mars 2018

Obducat i projekt kring produktion av solbiobatteri

Obducat Technologies AB deltar i ett projekt med mål att göra verklighet av den första bio-solpanelen med målet att ersätta komplexa och ineffektiva solceller.
Projektet har titeln ”Högpresterande kostnadseffektiva fotoelektriska biosuperkondensatorer med reproducerbar tillverkning i industriell skala” och har godkänts av Kunskapsstiftelsen.

Målet med projektet är att realisera den allra första bio-solpanelen med målet att ersätta komplexa och ineffektiva solceller med enkla och effektiva bio-solcellssystem.

Nuvarande bioelektroniska anordningar baserade på nanostrukturerade elektroder kan inte produceras på ett ändamålsenligt, lättskalbart och reproducerbart sätt. Befintlig industriell teknik för nanofabrikation används sällan i forskningslaboratorier och industriell exponering för biomaterialbaserade komponenter är begränsad. I detta projektet kommer nanoimprintlitografi (NIL) att användas såsom en skalbar industriell litografiteknik som reproducerbart och kostnadseffektivt kan göra verklighet av strukturer i nano- och mikrostorlek.

Obducat Technologies kommer att fokusera på biomodifiering av nano- och mikrostrukturerade elektroder och tekniköverföringen till massproduktion med hjälp av NIL.

Projektet ska löpa över 3 år och är ett samarbete mellan Malmö Universitet, Kemet Electronics AB och Obducat Technologies AB. Projektets totala budget ligger på 5,9 miljoner kronor.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1