Annons
Annons
© Daimler TAAP Elektronikproduktion | 21 mars 2018

Mercedes-Benz startar batteriproduktion i Thailand

Mercedes-Benz Cars och den lokala partnern TAAP kommer att tillsammans investera över 100 miljoner euro (1 miljard kronor) i tillverkning i Bangkok.
– Det elektriska initiativet i det flexibla och effektiva globala produktionsnätverket av Mercedes-Benz Cars går bra och med ultimat hastighet. Som en del av vår strategi förbereder vi nu för framtiden av elektromobilitet i Thailand tillsammans med vår partner TAAP. Med vårt högt standardiserade och skalbara koncept för batteriproduktion kan vi starta upp verksamheten med kort varsel och i rätt storlek i vilken region som helst, säger Markus Schäfer vid Divisional Board of Management för Mercedes-Benz Cars, i ett pressmeddelande.

Investeringen om 100 miljoner euro kommer gå till utbyggnad av anläggningen i Bangkok samt till en ny monteringsanläggning för batterier. Totalt kommer investeringen att skapa mer än 300 nya jobb.

Anläggningen för batteriproduktion i Bangkok blir den sjätte på tre olika kontinenter. Totalt investerar Daimler mer än 1 miljarder euro (10 miljarder kronor) i sitt nätverk av batteriproduktion, vilket även omfattar produktionsanläggningar i Tyskland, USA och Kina. Lokal produktion av batterier i Thailand är planerad att börja före 2019.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2