Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 02 oktober 2002

Analog släpper Synthesizer

Analog Devices lanserar i dagarna en integrerad synthesizer, den första lösningen med en 1 GSPS direkt digital synthesizer (DDS), 10-bit D/A-omvandlare och snabb frekvenshoppning samt fininställningsfunktioner på ett enda chip.
AD9858 arbetar mer än tre gånger snabbare än tidigare lösningar, utan att öka effektförlusten. Detta gör kretsen lämpad för trådlös infrastruktur, militära tillämpningar, samt flyg- och radarteknik.

I trådlösa basstationsapplikationer ger AD9858 en integrerad och flexibel plattform för att realisera snabbhoppande frekvens-synthesizers som inte fordrar isolationsswitchar. Bland de chipintegrerade funktionsblocken kan nämnas en DDS-kärna, en D/A-omvandlare, en 2 GHz RF-mixer, en 150 MHz fasdetektor och en programmerbar laddningspump med egenutvecklad snabblåsande insamlingslogik. Integreringen av alla dessa funktionsblock och deras respektive systemfunktionsnivåer gör det möjligt för AD9858 att nå banbrytande synthesizer-prestanda till låg kostnad, med låg effektförlust och med enkel implementering.

"Till skillnad mot andra höghastighets DDS-produkter innefattar AD9858 en D/A-omvandlare, en fas/frekvens-detektor och en laddningspump," säger Kevin Kattman, produktansvarig för höghastighetsomvandlare vid Analog Devices. "Resultatet är en kostnadseffektiv lösning som möter konstruktörernas krav på lågt fasbrus, låg spillenergi, snabb frekvensswitchning och linjär svepkapacitet med stor bandbredd."

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1