Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Autoliv Elektronikproduktion | 22 mars 2018

Nya chefer meddelade för Veoneer och Autoliv

BilsÀkerhetsföretaget Autoliv och dess blivande spin-off Veoneer meddelar vilka som fÄr de ledande rollerna inom företagen.
Under det tredje kvartalet 2018 Àr det planerat att Autolivs verksamhet Electronics ska knoppas av och bli Veoneer. Efter att avknoppningen Àr genomförd kommer Jan Carlson att bli Chief Executive Officer för Veoneer, en roll han tilltrÀder redan 1 april 2018 men dÄ med fortsatt arbete som ordförande och CEO för Autoliv. Rollerna i Autoliv försvinner frÄn hans bord i och med avknoppningen Àr slutförd.

Mikael Bratt kommer att ta över rollen som CEO för Autoliv, som dÄ kommer att omfatta Autolivs affÀrssegment Passive Safety. Fram till och med avknoppningen kommer Mikael Bratt att fortsÀtta som President för affÀrssegmentet.

– Jag Ă€r stolt över vad Autoliv-laget har uppnĂ„tt pĂ„ resan för att skapa tvĂ„ fantastiska företag ur ett och jag Ă€r vĂ€ldigt exalterad över att ta mig an utmaningen att leda Veoneer i en snabbt vĂ€xande del av bilindustrin, efter elva Ă„r som CEO för Autoliv. Autolivs passiva sĂ€kerhetsomrĂ„de fĂ„r en stark ledare med 30 Ă„rs relevant branscherfarenhet i Mikael Bratt, sĂ€ger Jan Carlson, CEO för Autoliv, i ett pressmeddelande.

FrÄn och med 1 april 2018 kommer Mathias Hermansson att vara CFO för Veoneer, och efter avknoppningen kommer Mats Backman att fortsÀtta sin roll som CFO för Autoliv.

Johan Löfvenholm kommer att vara COO för Veoneer, i dag har han rollen som President för affÀrsomrÄdet Electronics inom Autoliv.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-2