Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 02 oktober 2002

Varningslampa från DAVAB

DAVAB i Storfors har nyligen avslutat utvecklingen av en varningslampa med flera sammankopplade lampor och serie-/parallellfunktion.
Den nya varianten av består av två eller flera lampor som kan ställas in så att de blinkar samtidigt (synkront) eller efter varandra (växelvis). Antalet lampor kan anpassas till behovet. Exempel på användningsområden är vägbyggen, färjelägen och andra ställen där man vill ha en tydlig varning för ett hinder.

Vi har väl alla hört om olyckor där någon har kört över en kajkant vid ett färjeläge eller någon som kört in i ett pågående vägarbete. Trots att det varit reglementsenligt utmärkt. I mörker och dåligt väder krävs det rejäla varningsljus för att färjelägen, vägarbeten och byggen ska uppmärksammas när förhållandena är sådana att de kräver full koncentration av en bilförare. Beprövad, modern och strömsnål teknik har använts för att ge största möjliga ljusutbyte trots låg vikt och kompakta mått. Varje lampa ger både en intensiv blixt och ett kvarstående ljus. De kan matas från en ackumulator eller ett nätaggregat. Och de kan förses med lämpliga fästen för den aktuella placeringen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-1