Annons
Annons
© Volvo Cars Elektronikproduktion | 26 mars 2018

Volvo Cars kommer tillverka Lynk & Co-bilar i Belgien

Volvo Cars kommer att tillverka bilar för det nya bilmärket Lynk & Co vid Volvo Cars tillverkningsfabrik i Ghent, Belgien från och med slutet av 2019.
Bilmärket Lynk & Co lanserades som ett nytt volymmärke av Volvo Cars ägare Zhejiang Geely Holding under 2015. Volvo Cars äger sedan förra året 30 procent av bilmärket och tillkännagivandet av tillverkningen i Volvos fabrik visar på ett nära samarbete.

– Vi ser en stor potential för detta nya varumärke när det nu tar sig in på den europeiska marknaden, och vi är glada över att kunna stödja Lynk & Co genom Volvos tekniska och industriella expertis, säger Håkan Samuelsson, vd och koncernchef för Volvo Cars.

Den gemensamma produktionen med Lynk & Co kommer att innebära en positiv effekt på kostnadsnivåer, sysselsättning och produktionsvolymer vid fabriken i Ghent, samtidigt som det skapar ytterligare stordriftsfördelar kopplade till den kompakta modulära arkitekturen som används både i Volvo Cars och Lynk & Co.

– Vår fabrik i Ghent är en av de mest effektiva bilfabrikerna i Europa med mycket kompetent personal. Lynk & Co:s beslut att välja Gent för sin tillverkning i Europa visar på den höga nivån på kvalitetskontrollerna som ligger till grund för Volvos globala tillverkningsstrategi, säger Javier Varela, senior vice president för tillverkning och logistik på Volvo Cars, i ett pressmeddelande.

Vid fabriken i Ghent tillverkas även Volvo Cars nya modell XC40.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-10 09:20 V11.5.0-1