Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© tom schmucker dreamstime.com Elektronikproduktion | 27 mars 2018

Anställd vid Ruag misstänkt för brottslig verksamhet

En anställd vid Ruag är föremål för utredningar av det schweiziska justitieministeriet och stängdes förra veckan av från sin roll hos Ruag.
Den anställda, en försäljningschef, ska enligt Ruags visselblåsarsystem ha haft flera jobb som Ruag inte visste om, och därmed inte hade godkänt. Det är med inblandning i de andra arbetena som den anställda är misstänkt för brottslig verksamhet, inte vid sina anställning hos Ruag.

Att bedriva sekundär anställning utan att ha fått det undersökt och godkänt av Ruag är i sig en allvarlig kränkning av bolagets interna regler, och då den berörda arbetstagaren nu har fått brottsliga misstankar riktade mot sig är personen i fråga avstängd från sin roll hos Ruag.

Personen ska dock inte vara misstänkt för att ha sålt Ruag-produkter utanför Ruags distributionskanaler. Med andra ord, inte genom stöld. Personens kontor i Thun, Schweiz hos Ruag har blivit genomsökt som svar på de brott som hen är misstänkt för.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1