Annons
Annons
© Addvalue Elektronikproduktion | 28 mars 2018

KSAT och Addvalue ska förbättra satellitkommunikation

De två parterna har ingått ett samarbetsavtal för att tillhandahålla förbättrade kommunikationstjänster till stöd för små, lågt kretsande satellitoperationer.
KSAT:s markstationsbaserade kommunikationstjänster kommer att slås samman med Addvalues egenutvecklade Inter-Satellite Data Relay Service (IDRS), som opererar över Inmarsat BGAN-systemet för att möjliggöra dygnet runt-anslutning till LEO-rymdfarkosten via Inmarsat-4 GEO-konstellationen.

De två företagens tjänster kompletterar varandra i samarbetet och kommer att förbättra användningen och operativa effektiviteten hos både rymdfarkoster och konstellationer. Tillägget av IDRS kommer att ge ökad effektiviteten genom realtid och förstärkt kontroll.

– Vi är glada att samarbeta med KSAT, som är världsledande inom att tillhandahålla markstationstjänster till LEO-satellitoperatörer, för att erbjuda vår IDRS-tjänst som ytterligare en mervärdestjänst som kommer att förbättra den operativa effektiviteten hos LEO-satelliter betydligt, säger Colin Chan Kum Lok, vd för Addvalue, i ett pressmeddelande.

KSAT kommer att tillhandahålla IDRS-tjänsten som ett integrerat element för att förbättra det nuvarande serviceutbudet till sina kunder. Framgången för detta samarbete förväntas leda till vidareutveckling av de gemensamma möjligheterna.

– KSAT vill försäkra sig om att alla kommunikationsmetoder från Space to Ground tillhandahålls genom KSAT för att göra rymdkommunikation enkel och prisvärd, säger Rolf Skatteboe, vd för KSAT, i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-10 09:20 V11.5.0-1