Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ford Elektronikproduktion | 03 april 2018

Ny teknologi ska hjälpa dig hitta lediga parkeringsplatser

Via data uppsamlad frÄn fordons parkeringssensorer ska förare kunna se var det finns lediga platser pÄ en parkering, enligt ett projekt frÄn Ford.
Flera olika infrastrukturteknologier för fordon ingÄr i det brittiska projektet UK Autodrive, dÀr bland annat det sÄ kallade samarbetsparkering testas. Syftet med projektet Àr att utveckla teknologier för sjÀlvkörande och uppkopplade fordon, och bakom utvecklingen av teknologin för att hitta lediga parkeringsplatser stÄr Ford med flera.

Teknologin i samarbetsparkering gÄr ut pÄ att samla in data frÄn parkeringssensorer frÄn bilar inom parkeringsomrÄdet. Uppsamlad data skickas sedan till en karta som visar vilka parkeringsplatser som Àr lediga. Kartan kan ocksÄ hÀmta information frÄn parkeringsomrÄdets egna system.

– Vi har insett hur mycket tid det tar och hur mycket stress det skapar, att jaga parkeringsplatser i högtrafikerade stĂ€der. Genom vĂ„r studie har vi kommit fram till en lösning som ger tillbaka tiden till förare, och ser till att de fĂ„r en bĂ€ttre körupplevelse bakom ratten, sĂ€ger Christian Ress pĂ„ Fords avdelning för forskning och avancerad teknik, i ett pressmeddelande.

Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2