Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© edhar yralaits dreamstime.com Elektronikproduktion | 03 april 2018

Electroluxkonkurrent köper fabrikstomt i Rumänien

Tyska BHS Hausgeräte GmbH har utökat sin europeiska tillverkningskapacitet med en mångmiljoninvestering i ny tvättmaskinsfabrik.
Det tyska bolaget har varit verksamt i Rumänien i nästan 20 år och det rumänska BSH-dotterbolaget har nyligen förvärvat en tomt på cirka 40 hektar. På tomten ska en ny tvättmaskinsfabrik byggas, meddelar bolaget i ett pressmeddelande, och upp till 700 nya jobb skapas.

Byggandet av en produktionshall, ett logistikcenter och en administrationsbyggnad kommer att påbörjas i år och planerad start av produktionen är 2020. När ytterligare produktionsanläggningar har upprättats på tomten kommer fabriken att ha en årlig produktionskapacitet på mer än 1 miljon tvättmaskiner för den europeiska marknaden från 2022.

– Vår tillväxtstrategi kräver konsekvent fortsatt utveckling av regionala marknader och expansion av produktionskapaciteten. Den nya anläggningen i Simeria erbjuder ideala förhållanden för produktion av moderna tvättmaskiner och för den nödvändiga logistiken. Den kommer att bli ett utmärkt komplement till vårt tillverkningsnätverk, säger Michael Schöllhorn, COO vid BSH, i ett pressmeddelande.

Investeringen i den nya tomten uppgår till miljardbelopp. Tillsammans med Tyskland, Spanien och Polen blir den nya anläggningen den fjärde tvättmaskinsfabriken i Europa för bolaget.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-17 15:35 V10.9.3-2