Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© edhar yralaits dreamstime.com Elektronikproduktion | 03 april 2018

Electroluxkonkurrent köper fabrikstomt i Rumänien

Tyska BHS Hausgeräte GmbH har utökat sin europeiska tillverkningskapacitet med en mångmiljoninvestering i ny tvättmaskinsfabrik.
Det tyska bolaget har varit verksamt i Rumänien i nästan 20 år och det rumänska BSH-dotterbolaget har nyligen förvärvat en tomt på cirka 40 hektar. På tomten ska en ny tvättmaskinsfabrik byggas, meddelar bolaget i ett pressmeddelande, och upp till 700 nya jobb skapas.

Byggandet av en produktionshall, ett logistikcenter och en administrationsbyggnad kommer att påbörjas i år och planerad start av produktionen är 2020. När ytterligare produktionsanläggningar har upprättats på tomten kommer fabriken att ha en årlig produktionskapacitet på mer än 1 miljon tvättmaskiner för den europeiska marknaden från 2022.

– Vår tillväxtstrategi kräver konsekvent fortsatt utveckling av regionala marknader och expansion av produktionskapaciteten. Den nya anläggningen i Simeria erbjuder ideala förhållanden för produktion av moderna tvättmaskiner och för den nödvändiga logistiken. Den kommer att bli ett utmärkt komplement till vårt tillverkningsnätverk, säger Michael Schöllhorn, COO vid BSH, i ett pressmeddelande.

Investeringen i den nya tomten uppgår till miljardbelopp. Tillsammans med Tyskland, Spanien och Polen blir den nya anläggningen den fjärde tvättmaskinsfabriken i Europa för bolaget.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2