Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Leading Edge Materials Elektronikproduktion | 04 april 2018

Kanadensare vill producera bilbatterier – med svensk gruva

Det kanadensiska företaget Leading Edge Materials Corp. förbereder brytning av grafit och litium i Sverige.
Bilproducenter tillverkar fler och fler elbilar och efterfrågan på bilbatterier förväntas stiga radikalt. Att gruvföretag därför letar upp europeiska tillstånd och etablerar sig på marknader i bland annat Sverige och Finland är inget konstigt. Leading Edge har gjort samma sak, skriver Bloomberg.

Det kanadensiska företaget har undersökt litiumfyndigheter nära Woxna i Sverige och har planer på att utvinna kobolt i Finland. Utöver det vill Leading Edge även återuppliva grafit-verksamheten vid Woxna. Planen för företaget är att vara en ”one-stop shop” för batteriproducenter och testar en renad form av grafit från Woxna, med målet att sälja till batteritillverkare såsom Northvolt.

– Vi har bevisat vår grafit i laboratorierna. Nu måste vi producera tillräckligt så att dessa grabbar kan ta en stor väska och använda i sin egen cellproduktion, säger Blair Way, CEO för Leading Edge Materials Corp, till Bloomberg.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2