Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© GKN Elektronikproduktion | 04 april 2018

Klart: GKN säljs till Melrose

Investmentbolaget Melrose la i januari ett fientlig bud pÄ GKN, som har fÄtt mycket kritik. Styrelsen vill inte sÀlja, men aktieÀgarna tycker annorlunda.
Hela GKN, inklusive GKN Aerospace i TrollhÀttan, sÀljs till brittiska Melrose, enligt ett pressmeddelande.

GKN:s styrelse har gjort klart att de anser att erbjudandet frÄn Melrose undergrÀver GKN men den 29 mars 2018 hade Melrose fÄtt giltiga godkÀnnanden motsvarande cirka 52,34 procent av rösterna i GKN. Erbjudandet, som las i januari, uppgÄr till drygt 80 miljarder kronor.

– Vi Ă€r glada och tacksamma att ha fĂ„tt stöd frĂ„n GKN:s aktieĂ€gare för vĂ„r plan att skapa ett brittiskt industriellt krafthus med ett marknadsvĂ€rde pĂ„ över 10 miljarder pund och en enorm framtid, sĂ€ger Christopher Miller, ordförande i Melrose, i ett pressmeddelande, och fortsĂ€tter.

– Vi ser fram emot att arbeta med GKN:s talangfulla arbetskraft och att leverera till kunder och alla intressenter. Melrose har lovat att investera i FoU, kompetens och mĂ€nniskor och vi ser fram emot att göra det till verklighet, sĂ€ger han.

Styrelsen i GKN rekommenderar att aktieÀgarna accepterar erbjudandet om det förklaras fullstÀndigt ovillkorligt, vilket GKN-ledamöterna avser att göra.

Att Àgarnas omröstning Àntligen Àr avslutad Àr skönt, menar IF Metalls klubbordförande pÄ GKN i TrollhÀttan, Mats Eriksson.

– Det Ă€r bra att ovissheten Ă€r över. Nu vet vi vad vi har att förhĂ„lla oss till.

Joakim Andersson, koncernchef för GKNs flygmotorverksamhet med huvudkontor i Sverige och VD för GKN Aerospace Sweden, kommenterar Àgarskiftet:

– Hur det förĂ€ndrade Ă€garskapet kommer att pĂ„verka oss i detalj vet vi sjĂ€lvklart inte men vĂ„rt fokus att utveckla och leverera konkurrenskraftiga, innovativa lösningar till flygindustrin fortsĂ€tter precis som vanligt. Vi har en stark strategisk plan pĂ„ bĂ„de kort och lĂ„ng sikt som kommer att utveckla vĂ„ra affĂ€rer och sĂ€kerstĂ€lla stark tillvĂ€xt. Vi Ă€r starkt positionerade pĂ„ marknaden och samarbetar med alla stora motortillverkare. Sammantaget Ă€r vi en lönsam verksamhet, med teknologier och produkter som kommer att generera vĂ€rde Ă„t vĂ„ra Ă€gare, kunder och anstĂ€llda under mĂ„nga Ă„r framöver, sĂ€ger han.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1