Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Älvstranden Utveckling Elektronikproduktion | 05 april 2018

Geely köper fastighet i Göteborg för innovationscenter

Älvstranden Utveckling har sålt en fastighet på 26’500 kvadratmeter på Lindholmen i Göteborg till Geely, där fordonsutvecklaren ska bygga ett europeiskt innovationscenter.
– Det här är en viktigt affär som vi kämpat länge med att få till, en viktig pusselbit när Lindholmen växer med nya företag, skolor och bostäder, säger Mattias Jonsson, styrelseordförande i Älvstranden Utveckling AB, i ett pressmeddelande.

I juni 2017 tecknades en avsiktsförklaring mellan kommunala stadsutvecklingsbolaget Älvstranden Utveckling och Geely om försäljning av mark på Pumpgatan på Lindholmen. Förhandlingar pågick under hösten och nu står affären klar. Marken har bytt ägare för 358 miljoner kronor.

– Det visar vilken dragningskraft Göteborg och Lindholmen har. Nu fortsätter arbetet med att foga samman staden, säger Lena Andersson, vd för Älvstranden Utveckling.

Centret kommer att byggas i etapper där den första påbörjas redan i sommar.

Grannar till Geelys innovationscenter är bland annat Chalmers, Lindholmen Science Park och Rise. Inte långt bort ligger även AB Volvo med Campus Lundby.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1