Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Trumpf Elektronikproduktion | 06 april 2018

15 nya jobb efter investering i produktionsmaskin

Investeringen i en stansmaskin till plåtavdelningen är en del av Mekanotjänsts satsningar på att öka sin kapacitet, effektivitet och konkurrenskraft.
Maskinen, en Trumpf TruPunch 5000 från tyska tillverkaren Trumpf GmbH, kommer att göra det möjligt för Mekanotjänst att ha en effektivare tillverkningsprocess vid sin plåtavdelning i Järvsö.

‚Äď Nya stansmaskinen kommer att minska bearbetningstiderna och genomloppstiderna, vilket i sin tur kommer √∂ka kapaciteten i produktionen. Vi har flera nya kontrakt och en stark position inom tunnpl√•tsbearbetning i dag, och vi bed√∂mer att investeringen kommer att √∂ka v√•r konkurrenskraft och d√§rmed bel√§ggning ytterligare, s√§ger Jens Christensen, vd f√∂r Mekanotj√§nst, i ett pressmeddelande.

Att företaget kommer kunna öka sin produktion inom stansning innebär att kapacitetsbehovet inom kantpressning, svetsning och skärande bearbetning ökar, och enligt företaget väntar investeringar även där. Den nya maskinen innebär också att upp till 15 nya arbetstillfällen skapas i Järvsö.

‚Äď Detta √§r en av de st√∂rsta investeringarna i f√∂retagets historia sedan starten 1976. Det √§r gl√§djande att f√• vara en del av det h√§r, investeringen kommer att g√∂r Mekanotj√§nst till en marknadsledande akt√∂r inom tunnpl√•tsbearbetning av sm√• till medelstora serier, s√§ger Jens Christensen.

Maskinen kommer att installeras under sommaren och tas i drift under augusti 2018.

Mekanotjänst har i dag cirka 130 anställda och omsätter cirka 200 miljoner kronor, med produktionsenheter i Järvsö, Ljusdal samt Tartu i Estland.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2