Annons
Annons
© ABB Elektronikproduktion | 16 april 2018

ABB med i pilotprojekt för vattentaxi

Den utsläppsfria vattentaxin SeaBubbles har testats på Genèvesjön i Schweiz och kommer snart att utrustas med en programvarulösning från ABB.
Framtagningen av demotaxin har fått stöd av kantonala myndigheter i Genève och Department of Energy, Transport and Agriculture (DETA), och bygger på teknik från ABB.

I början av maj kommer ABB Ability Marine Advisory System – Octopus att driftsättas av pilotprojektet och kommer göra det möjligt för ABB att tillhandahålla Seabubbles styrcenter realtidsdata, som omfattar i stort sett alla aspekter av fartygens driftstatus.

Vattentaxin är utvecklad och tillverkad av det franska företaget Seabubbles och är helt elektrisk samt autonom. När fordonet kommer upp i 12 km/h börjar den ”flyga” över vattnet för att förhindra eventuell sjösjuka eller plötsliga rörelser från vågor som rullar in. När den saktar in sjunker fordonet långsamt tillbaka till vattennivån igen. SeaBubbles testades nyligen framgångsrikt på Genèvesjön i Schweiz.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1