Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Saab Elektronikproduktion | 17 april 2018

Saab levererar digitala flygledartorn till svensk flygplats

Saab kommer att installera och driva digitala flygledartorn pÄ Scandinavian Mountains Airport, en flygplats som huvudsakligen servar SÀlen och Trysil-omrÄdet.
Saab Digital Air Traffic Solutions AB har valts ut av Scandinavian Mountains Airport att installera och driva digitala flygledartorn pÄ flygplatsen. Det Àr första gÄngen som Saab levererar helt digitala flygledningstjÀnster.

Avtalet omfattar installation av Saabs system R-TWR pÄ flygplatsen under 2018-2019 och drift frÄn Sundsvall med start i december 2019 och under en period om 10 Är.

– Avtalet med Scandinavian Mountains Airport omfattar mĂ„nga av drivkrafterna bakom system för flygledning pĂ„ distans; anvĂ€ndning av en standardiserad, godkĂ€nd och industrialiserad teknisk plattform, tillhandahĂ„llande av flygtrafikledning och lanseringen av en digital leverantör av luftnavigation. Vi Ă€r stolta över att stödja vĂ€rldens första flygplats med helt digitala flygledartorn, sĂ€ger Johan Klintberg, vd för Saab Digital Air Traffic Solutions, i ett pressmeddelande.

Flygplatsen Àr den första i vÀrlden som har planerats och byggts utan ett traditionellt torn, och kommer att tas i drift under vintersÀsongen 2019/2020.

– Saabs teknik och tjĂ€nster för digitala flygledartorn var det naturliga valet för oss nĂ€r vi byggde vĂ„r flygplats, sĂ€ger Brett Weihart, vd för Scandinavian Mountains Airport.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2