Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© einride Elektronikproduktion | 23 april 2018

Einride och DB Schenker i samarbete om förarlösa lastbilar

Det svenska startup-företaget har tecknat ett avtal med DB Schenker med målet att ha världens första självkörande lastbil på allmän väg i höst, skriver DI Digital.
Einride bildades 2016 och utvecklar förarlösa, elektriska lastfordon, så kallade T-pods. I sitt avtal med fraktjätten DB Schenker kommer Einride att installera sina autonoma lastbilar hos DB Schenker i Jönköping där fordonet ska trafikera en sträcka mellan två av deras anläggningar, skriver DI Digital.

– Den snabba utvecklingen inom batteriteknik och AI möjliggör kraftigt minskade utsläpp, ökad kostnadseffektivitet och ökad trafiksäkerhet – en framtid som vi gärna är en del av, säger Mats Grundius, vd för Schenker i Sverige, i en kommentar till DI.

Avtalet mellan de två parterna avser pilotinstallationen i Jönköping, samt option på installation för DB Schenker globalt.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-2