Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© murata Analys | 24 april 2018

Brist inom MLCC-industrin skapar problem för 2018

MLCC-industrin (Multi-Layer Ceramic Capacitor) kÀnner av en begrÀnsad kapacitetsexpansion som förvÀntas förlÀnga bristen av MLCC till 2020 och framÄt.
Som ett resultat av att utöka marginalerna inom keramik stöder MLCC-tillverkare inte keramiska företag med lÄg marginal, sÀrskilt inte de som har exponering mot Àdelmetaller sÄsom ruthenium och palladium, skriver marknadsanalytikern Dennis Zogbi (Paumanok Publications, Inc) i sin TTi MarketEye-kolumn.

Den mest kostnadseffektiva lösningen för tillfÀllet Àr stapling av keramik, en lösning som kommer att fortsÀtta vara den mest kostnadseffektiva de nÀrmsta 10 Ären enligt analytikern. Dock kommer nu Àven segment dÀr andra dielektriska Àmnen kan anvÀndas att vÀxa, dÄ tillverkare inte har nÄgot annat vÀl Àn att distansera sig frÄn ett beroende av bariumtitanatbaserad keramisk dielektrika. Detta kommer att pÄverka efterfrÄgan och kapaciteten för andra dielektriker och kan tvinga utvecklingen av nÀsta generationens ultra-smÄ komponentteknologier som bygger pÄ nya processer.

Alternativa metoder för att arbeta kring bristen har redan tagits i anvÀndning, till exempel tunna och tjocka filmintegrerade passiva enheter och integralpassiva substrat. Detta Àr nÀsta generation av kapacitans-, resistans- och induktansgenerering för volymetrisk effektivitet och nÀsta stora omrÄde för passiv komponentinvestering.

Muratas köp av IPDIA pekar mot nÀsta krav för tillverkare av handenhetsmoduler och bÀrbara enheter för att generera ström, ansluta och tillhandahÄlla den kapacitans och energitÀthet som krÀvs för att skapa avancerad funktionalitet och kompletta autonoma system för svarta lÄdor, vare sig det Àr en modul, telefon eller en bil.

Mer information om detta Àmne finns pÄ Paumanok Publications, och kommer att diskuteras under TEC Linköping i maj.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2