Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Scania Elektronikproduktion | 25 april 2018

Scania riskkapitalbolag investerar i svenskt automationsföretag

Scania Growth Capital blir ny delÀgare i Swed-Weld, en tillverkare av tillÀggsutrustning för optimering av automatiserade tillverkningsprocesser.
Swed-Weld har sin bas i Sverige och huvudprodukterna Àr matningsutrustning för svetsmuttrar som Àr en viktig del av de robotceller som anvÀnds i tillverkning. NÀr Swed-Welds utrustning kopplas upp och genererar data möjliggörs ocksÄ analys för förebyggande underhÄll, felsökning och uppgradering av programvara. Det minskar antalet produktionsstopp och ökar produktionseffektiviteten.

– Vi Ă€r vĂ€ldigt glada över en industriell Ă€gare som Scania. Med Scanias kunskaper och kontakter kommer vi att kunna vĂ€xa Ă€nnu snabbare, med mĂ„lsĂ€ttningen att skapa högsta kvalitet och sektorns mest kundcentrerade erbjudanden, sĂ€ger Henrik Larsson, grundare och vd för Swed-Weld.

Men Swed-Weld tillverkar Àven svetsmaskiner och andra typer av matningsutrustning. Med hjÀlp av ett modulsystem kan företaget snabbt anpassa sina standardbyggda matningsutrustningar sÄ att de uppfyller kundspecifika krav.

– Swed-Weld har trĂ€ffat avtal med flera av de mest krĂ€vande köparna av automatiseringsutrustning. Genom att bygga lösningarna pĂ„ en modulĂ€r produktionsplattform kan företaget hjĂ€lpa kunderna att förbĂ€ttra produktionseffektiviteten, sĂ€ger Daniel Riazzoli, partner i ledningen för Scania Growth Capital.

Förutom att tillföra kapital, utgör Scania Growth Capital Àven en plattform för Scania att bidra med sitt industriella kunnande till portföljbolagen. NÀr det gÀller den senaste investeringen kommer Lars Henrik Jörnving, chef för Global Industrial Development vid Scania, att ingÄ i Swed-Welds styrelse.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1