Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Evertiq Elektronikproduktion | 25 april 2018

Viscando AB vinnare av Inission Innovation Award

I dag, 25 april, gick finalen av Inission Innovation Award av stapeln. De tre finalisterna presenterade sina produkter, för att sedan fÄ reda pÄ vem som juryn valt ut till vinnaren.
För sjĂ€tte Ă„ret i rad korade Inission en vinnare av sin innovationstĂ€vling. Tillsammans med Prevas har Inission lagt vinstpotten pĂ„ 1,25 miljoner kronor, dĂ€r 1 miljon kommer frĂ„n Inission och tillgodogör produktion vid deras anlĂ€ggningar under ett Ă„r, och 250’000 kronor tillgodogör utvecklingsarbete tillsammans med Prevas.

Årets vinnare blev Göteborgsbaserade Viscando Traffic Systems AB som deltog med bidraget ”Smartare trafikstyrning med 3D och AI”. Bidraget Ă€r en sensorteknologi som upptĂ€cker fordon, fotgĂ€ngare och cyklister och anpassar automatisk styrning efter trafikanternas beteenden.

Med pengarna ska företaget utöka sin produktion för att fÄ ut fler och bÀttre exemplar.

– Vi har plockat komponenter som vi kan göra, men vi har inte den hĂ€r produktionskompetensen för att göra skalbar volymproduktion. Vi vill verkligen satsa de hĂ€r pengarna pĂ„ att ta den hĂ€r produkten till nĂ€sta steg, sĂ€ger Amritpal Singh, CEO för Viscando AB.

Företagets produkt Àr utvecklad och tillverkad i Sverige, nÄgot som Amritpal Singh tycker Àr viktigt att kunna trycka pÄ.

– Made in Sweden har fortfarande ett vĂ€rde, sĂ€ger han.

De övriga finalisterna i Inissions tĂ€vling var UniqueSec AB som deltog med Asgard1, en verifieringsmetod för radarsystem, och TADA Medical, en produkt som ska förhindra uppkomsten av en svĂ„r biverkning i mun och svalg för de mĂ€nniskor som behandlas med cellgift. TADA Medical fick under prisutdelningen ”Publikens pris”, vilket innebar 10’000 kronor att villkorslöst anvĂ€nda.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1