Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© mikael damkier dreamstime.com Elektronikproduktion | 26 april 2018

Tysk kabeltillverkare i danska händer

NorthCapital Holding ApS förvÀrvar Starz Group, en tillverkare av kablage till specialfordon, som i mitten av januari lÀmnade in en konkursansökan.
Werner Schmidt, koncernchef för NorthCapital Holding ApS. SĂ€ger i ett pressmeddelande att man investerar i ett företag som i huvudsak Ă€r lönsamt. Det Ă€r namnet ’Starz Group’ och anseendet men ocksĂ„ anlĂ€ggningen nĂ€ra tyska Cottbus som ses som en stabil grund för att pĂ„ nytt stĂ€rka upp affĂ€rsvolym och lönsamhet.

Direkt efter konkursförfarandet utnÀmndes en tillfÀllig konkursförvaltare som direkt drog igÄng en internationell sökning efter finansiellt starka investerare.

Insolvensförvaltaren Bettina Schmudde, advokat och partner vid byrÄn White & Case, sÀger att med NorthCapital har Starz fÄtt en investerare som kommer att behÄlla samtliga platser i koncernen (Tyskland, Polen, Tunisien och Kina). Vilket kommer att resultera i att koncernen och dess anstÀllda fÄr en andra chans.

Verksamheten hos det insolventa företaget Starz GmbH sysselsÀtter cirka 170 anstÀllda i GrossrÀschen, Tyskland, fortsatte under tiden som man sökte efter en investerare. De andra bolagen i koncernen; Starz Polska, Mecsy Tunisie, Starz Wiring System Ltd. Co. - pÄverkades endast indirekt av moderbolagets insolvens i Tyskland.

De berörda parterna har valt att inte offentliggöra köpeskillingsbeloppet.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2