Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Beijer Electronics Group Elektronikproduktion | 27 april 2018

Beijer Electronics Group visar upp ett kvartal med allt på plus

”Den fina utvecklingen för Beijer Electronics Group under det första kvartalet bekrĂ€ftar vĂ„ra tidigare bedömningar att den lagda strategin fungerar och att vi har goda förutsĂ€ttningar att nĂ„ vĂ„ra lĂ„ngsiktiga mĂ„l,” sĂ€ger vd Per Samuelsson.
Och tittar vi pÄ siffrorna sÄ blir det rÀtt klart att strategin bÀr frukt. Beijer Electronics visar upp ett kvartal med enbart plus. OrderingÄngen klÀttrade hela 25 procent under det första kvartalet till 398 miljoner kronor, jÀmför med 318 miljoner kronor för jÀmförelseperioden.

NettoomsÀttningen ökade med 16 procent till 337 miljoner kronor, upp frÄn 290 miljoner kronor under samma kvartal i fjol. Rörelseresultatet steg till 18,1 miljoner kronor, en rejÀl klÀttring frÄn 2,5 miljoner kronor under första kvartalet 2017. Resultatet efter skatt landade till slut pÄ 9,6 miljoner kronor, en klar förbÀttring frÄn -3,8 miljoner kronor under jÀmförelse perioden..

– Vi ser att den stora omstĂ€llningen av koncernen och de betydande satsningar som genomförts de senaste Ă„ren successivt fĂ„r effekt. Den nya kundorienterade organisationen, som genomgĂ„tt en betydande kompetensvĂ€xling, har trimmats in och stödjer nu hela sĂ€ljprocessen och den fĂ„r allt fler nya produkter med högre marginal att sĂ€lja pĂ„ en vĂ€xande marknad, sĂ€ger Per Samuelsson i ett pressmeddelande.

Per Samuelsson pÄpekar dock att resultatnivÄn Àr fortfarande för lÄg men riktningen Àr rÀtt.

– Vi Ă€r nöjda med det ekonomiska utfallet i kvartalet men samtidigt ödmjuka att inte dra för stora vĂ€xlar frĂ„n ett enskilt kvartal. Vi hade viss medvind av den svaga svenska kronan under perioden. Det kan vĂ€xla snabbt liksom andra omvĂ€rldsfaktorer. Koncernen erhöll ocksĂ„ en stor enskild order pĂ„ 28 miljoner kronor vilket inte intrĂ€ffar varje kvartal.

AffÀrsenheten Westermo svarade för det stora utropstecknet med all-time-high betrÀffande orderingÄng, försÀljning och resultat. Det Àr frÀmst nÀtverksutrustning till tÄgsidan som ligger bakom framgÄngarna.

AffÀrsenheten Beijer Electronics befÀste den positiva trenden under det första kvartalet. OrderingÄngen steg och försÀljningen utvecklades gynnsamt samtidigt som resultatet visade en bra förbÀttring, om Àn frÄn en lÄg nivÄ.

Efter ett besvÀrligt fjolÄr kunde affÀrsenheten Korenix visa en tillvÀxt i sÄvÀl orderingÄng som försÀljning under det första kvartalet. En förlust vÀndes till ett nÄgot positivt resultat.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2