Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© NEVS Elektronikproduktion | 30 april 2018

Didi och Nevs formar allians tillsammans med bilaktörer

Kinesiska Didi och Nevs har tillsammans med flera andra partners inom bilindustrin lanserat en allians för att bygga en integrerad biloperatörsplattform.
De olika parterna har tillsammans bildat D-Alliance, en allians som ska bygga upp ett nytt ekosystem för fordonsoperatörer, som ska frÀmja bildelning och driva fram omvandlingen av bilindustrin mot smart mobilitet och ny energi. Bland de 31 medlemmarna finns bland andra Volkswagen, Toyota, alliansen mellan Renault, Nissan och Mitsubishi, kinesiska bilbolag som BYD och BAIC samt batteritillverkaren CATL, skriver DI.

För Nevs och Didi Àr detta en till konkret steg för att vidareutveckla sitt samarbete, sedan samarbetsavtalet undertecknades i oktober 2017.

D-Alliance kommer att bli en leverantör av integrerade transporttjÀnster som kombinerar fordonsleasing och försÀljning, autofinansiering, autotjÀnster, operation av flottor och bildelningslösningar i Kina och utöver. Alliansen kommer Àven att arbeta med EV-partners för att frÀmja införandet av nya EV-fordon i delad transport-scenariot.

– Ny energi, intelligens och delning Ă€r trenderna för framtida rörlighet. Nevs Ă€r engagerade i att forma rörligheten för en mer hĂ„llbar framtid, sĂ€ger Kai Johan Jiang, ordförande för Nevs, i ett pressmeddelande.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1