Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Nemaska Lithium Elektronikproduktion | 30 april 2018

Northvolt i samarbete med kanadensiska Nemaska Lithium

Nemaska Lithium och Northvolt har skrivit under ett avtal gÀllande leverans av litiumhydroxid till Northvolt fabrik i SkellefteÄ.
Enligt avtalet har Nemaska Lithium, genom sitt helĂ€gda dotterbolag Nemaska Lithium Shawinigan Transformation Inc., kommit överens om att leverera litiumhydroxid till Northvolt. Northvolt har i sin tur kommit överens om att köpa upp till 5’000 ton, men inte mindre Ă€n 3’500 ton, per Ă„r av det kanadensiska företagets egenproducerade litiumhydroxid.

Avtalet avser en 5-Ärig leveransperiod som pÄbörjas vid starten av kommersiell produktion vid bÄde Nemaskas anlÀggning i Shawinigan, Kanada och vid Northvolt SkellefteÄfabrik.

I samband med avtalet om litiumhydroxid har Northvolt kommit överens om att leverera en revers om 10 miljoner euro (cirka 105 miljoner kronor) till Nemaska Lithium, som vid bolagets option kan omvandlas till röstberÀttigade aktier i Northvolt.

– Vi Ă€r nöjda med detta första steg för att skapa ett strategiskt partnerskap mellan Northvolt och Nemaska, dĂ„ vi bĂ„da delar samma vision och vĂ€rderingar för att underlĂ€tta tillgĂ„ngen till grön energi till förmĂ„n för mĂ€nskligheten, och driva grĂ€nserna för att göra det, sĂ€ger Guy Bourassa, CEO för Nemaska Lithium, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2