Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Invest Lithuania Elektronikproduktion | 02 maj 2018

Tysk kabeltillverkare investerar miljoner i Litauen

Baltijos Eukutecas, den litauiska enheten av tyska Eukutec, kommer att investera 1,5 miljoner euro (cirka 16 miljoner kronor) i sin nya produktionsverksamhet i Klaipeda FEZ.
Enligt tidiga planer kommer 80 specialister att anstÀllas vid den nya anlÀggningen, men det antalet kan öka till 100 stycken till Är 2019, enligt ett pressmeddelande frÄn Invest Lithuania.

– Vi flyttar hit pĂ„ grund av den attraktiva affĂ€rsmiljön och det utrymme och flexibilitet som finns för oss att vĂ€xa. VĂ„rt team kommer att vĂ€xa med 80 anstĂ€llda nĂ€r vi lanserar i Klaipeda FEZ och vi letar efter att anstĂ€lla ytterligare 20 nĂ€sta Ă„r, sĂ€ger Ina Vaicekauskiene, vd för Baltijos Eukutecas.

Företaget Àr det tredje att investera i Klaipeda FEZ i Är och hittills har investeringar pÄ 15,5 miljoner euro (163 miljoner kronor) offentliggjorts för 2018. Ankomsten av Baltijos Eukutecas kommer att ge ytterligare fart till utvecklingen av bilindustrin i omrÄdet.

– Baltijos Eukutecas Ă€r redan en aktiv leverantör för ett Klaipeda FEZ-baserat företag, den elektriska buss-tillverkaren Dancer Bus. DĂ€rför ser vi en stor synergi som utvecklas i försörjningskedjan för elektriska fordonskomponenter inom FEZ, sĂ€ger Eimantas Kiudulas, vd för Klaipeda FEZ, i pressmeddelandet.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2