Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© rawpixelimages dreamstime.com Elektronikproduktion | 03 maj 2018

PowerCell AB säkrar leveranser av viktiga komponenter

Det nordiska brÀnslecellsföretaget har tecknat ett avtal med Dana Inc som sÀkrar leveranser av bipolÀra plattor av hög kvalitet.
– BipolĂ€ra plattor Ă€r vitala komponenter för brĂ€nslecellsstacken. Plattorna transporterar vĂ€tgas och luft i stacken och leder elektroner frĂ„n anod till katod. Enkelt uttryckt, utan dessa plattor skapas ingen emissionsfri elkraft. Detta avtal Ă€r strategiskt viktigt, sĂ€ger Per WassĂ©n, vd för PowerCell, i ett pressmeddelande.

Överenskommelsen mellan de tvĂ„ företagen stĂ€rker förhĂ„llandet mellan dem, som inleddes 2013. Enligt PowerCell Ă€r Danas bipolĂ€ra plattor nĂ„gra av de bĂ€sta, och bidrar till att höja prestandan pĂ„ PowerCells egna produkter.

– Genom att arbeta med kunder som PowerCell, kan Dana utnyttja vĂ„r utomordentliga kunskap om materialbearbetning och vĂ„r överlĂ€gsna materialtĂ€tningsdesign för att utveckla bipolĂ€ra plattor som möjliggör hög energitĂ€thet och som gör stacken maximalt pĂ„litlig. Vi Ă€r glada att arbeta tillsammans med PowerCell för att utveckla lösningar som bidrar till att minska utslĂ€pp, sĂ€ger Dwayne Matthews, president för Dana Power Technologies, i ett pressmeddelande.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2