Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© SaltX Technology Elektronikproduktion | 04 maj 2018

Tredubblad omsättning för SaltX:s första kvartal

Under SaltX Technologys första kvartal 2018 ökade nettoomsättningen till 1,5 miljoner kronor (0,6) och fusionen av SunCool AB och SaltX fullbordades.
– Första kvartalet har fortsatt i ett högt tempo när det gäller kommersialiseringen av vårt patenterade nano-coatade salt. Vi fortsätter att sprida vår teknologi och uppmärksammas runt om i världen, säger vd Karl Bohman i en kommentar till rapporten.

Sammanslagningen av SunCool AB och SaltX fullbordades i januari, och SunCool-fabriken i Kina invigdes i samma månad. Tillverkningen är i gång och leverans av solfångare, och därmed intäkter, inleddes strax efter kvartalets slut.

Parallellt med att SaltX förbereder fältförsök i USA och Europa pågår även tekniköverföring till TUS Stjernberg för att starta upp tillverkning av komponenter till HeatBoost under årets andra kvartal.

Även projektet med Ahlstrom-Munksjö, som informerades om i mars i år, har kommit i gång och inledande tester har genomförts. SaltX samarbetspartner för tillverkning av grafen deltar också i projektet, som har potential att sänka produktionskostnaden väsentligt.

– I dag känner de flesta till elektrisk energilagring i form av batterier. Vår uppgift är nu att visa hur termisk energilagring kompletterar batterier på ett konkurrenskraftigt sätt, säger Karl Bohman.

Första kvartalet 2018 i siffror (2017)
  • Nettoomsättningen uppgick till 1,5 miljoner kronor (0,6)
  • Rörelseresultatet EBIT uppgick till -13,8 miljoner kronor (-6,0)
  • Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -12,2 miljoner kronor (-5,9)

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-2