Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© evertiq Mönsterkort | 04 maj 2018

MMAB växer och etablerar sig i Finland

Svenska mönsterkortstillverkaren Malmö Mönsterkort Ab (MMAB) har blickat över Östersjön och beslutat sig för att etablera ett dotterbolag i Finland.
PĂ„ en relativt kort tid har MMAB brett ut sig och sin verksamhet över delar av vĂ€rlden. Under 2010 drog företaget igĂ„ng en internationell expansion dĂ€r det första steget var att sĂ€tta upp kontor i Kina – vars fokus i huvudsak ligger pĂ„ inköp av volymprodukter. Steg tvĂ„ och tre kom i rapp följd med etableringen av dotterbolag i bĂ„de Ungern och Tjeckien; och nu fortsĂ€tter mönsterkortaren med att tackla Finland.

Samtidigt stÄr det inte still i Sverige, tvÀrt om. I kombination med den internationella expansions strategin satsar man pÄ att uppgradera och uppdatera fabriken hemma i Malmö.

Det finska dotterbolaget – MMAB OY – har nu officiellt öppnat dörrarna. Och företaget har hĂ€mtat in Mika Kupiainen – tidigare country manager hos Elmatica AS – som ny Managing Director för den finska enheten. Mika kommer att ansvara för dotterbolagets verksamhet i Finland men Ă€ven ner mot de baltiska lĂ€nderna.

– Mika har en lĂ„ng och bred erfarenhet frĂ„n mönsterkortsindustrin samt inom försĂ€ljning. Han kĂ€nner vĂ€l till marknaden och kunderna men Ă€ven vad som behövs för framgĂ„ngsrikt leverera bra service och produkter. Trots vĂ„r korta nĂ€rvaro pĂ„ den finska marknaden, sedan september 2017, har vi redan upplevt framgĂ„ngar. MMAB-konceptet och Mika sakkunskap Ă€r helt klart ett bra recept för tillvĂ€xt, sĂ€ger Jonas Wackerfeldt, koncernchef i MMAB.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1